Mens & Intuïtie
Het opleidingsinstituut voor
Intuïtieve Ontwikkeling, Healing, Reading, Lightworker
in Amersfoort en Eindhoven

Nieuwsbrief

← Overzicht Nieuwsbrieven | ← Overzicht Nieuwsbrief artikelen

Voorstellen en afscheid nemen

Datum: 09 juni 2011

Even voorstellen.... 

Het afgelopen jaar zijn Connie en Lia naar de USA vertrokken om daar van een welverdiende rust te genieten. En ook namen we afscheid van docent Nienke Weijer. Nieuwe docenten waren nodig om de leemte op te vangen. Docenten werven we onder ons eigen bestand van Lightworkers. Na een interne opleiding van circa een jaar gaan ze aan de slag. Afgelopen jaar zijn Joke en Ivar begonnen, en stellen zich hier aan je voor. 


Joke Elzinga


Hallo! Al enige tijd loop ik rond bij M&I, eerst als cursist, daarna als assistent en volgde ik de docenttraining. Per december heeft het docententeam mij welkom geheten als docent.

Mijn naam is Joke Elzinga, ik woon samen met mijn partner Vera al meer dan 25 jaar in Harderwijk. Naast  vrijwilligersklussen in de Zorg en Welzijn houd ik me bezig met keramiek en beeldhouwen; verder ben ik regelmatig aan de wandel met onze nu 3 jarige hond Aiko.
De natuur met al zijn seizoenen is voor mij een rustpunt en inspiratiebron. Vooral met mijn neus in de wind op het strand voel ik me verbonden met het grote Heelal. Het eiland Texel heeft in voor- en najaar dan ook grote aantrekkingskracht op mij.

Mijn hele leven staat het leven en werken met mensen centraal. Ik heb 32 jaar gewerkt in de Jeugdzorg, eerst direct met kinderen, jongeren en hun ouders, daarna als coach van uitvoerende medewerkers. De laatste jaren was ik werkzaam als manager van interne en methodische bedrijfsprocessen.
In 2003 vond er  een grootschalige  reorganisatie plaats binnen de Opvang en begeleiding van Alleenstaande Minderjarige Asielzoekers en werd ik als vestigingsdirecteur vriendelijk bedankt.
In eerste instantie was dit na 32 jaar een ingrijpende ervaring maar nu achteraf is het een goed breekpunt geworden in mijn leven.
Het bracht namelijk ook positieve dingen met zich mee: ik kreeg tijd en ruimte om een pas op de plaats -  en nieuwe  keuzes te maken, iets wat klopte bij deze nieuwe fase in mijn leven.

Een  vraag die hierbij centraal stond was, wat beweegt mij en ons als mensen op deze aarde, waarom gebeuren de dingen zoals ze gebeuren?
Ik had me hiervoor al vaker  verdiept in allerlei boeken over spiritualiteit en zingeving. Het was  het boek Intuïtieve Ontwikkeling van Linda Keen  in mijn boekenkast welke mij steeds weer opviel. Dit maakte mijn besluit duidelijk en mede daardoor  ben ik de  opleiding voor Intuïtieve ontwikkeling begonnen  bij Mens en Intuïtie in Amersfoort.
In 2008 heb ik het Lightworkersjaar afgesloten en in  mei 2010 de Medisch Basiscursus.

Spiritualiteit is voor mij: het creëren van een diepere werkelijkheid welke hemel en aarde verbind met mijn eigen “Zijn” als centraal punt in het leven.
Dit betekent voor mij; bewust leven, met beide benen op de grond, en met een “open hart” verbindingen aangaan met alles om mij heen.
Ik verheug me op het lesgeven bij M&I en vanuit mijn “open hart” jullie te ontmoeten.

Harte groet,
Joke.


 

Ivar Tilleman

 

Hoi Allemaal,Graag stel ik me even voor. Mijn naam is Ivar Tilleman, ik woon in Amersfoort.

Sinds september jl. werk ik met veel plezier als docent bij Mens en Intuïtie.

Hiernaast werk ik ook bij Huur een eend.nl (geen vleugels maar wielen) waar ik o.a. het onderhoud van de autootjes voor mijn rekening neem. Dat is ontstaan uit mijn hobby, ik rijd namelijk sinds mijn 18e al eend en denk nu dat ik dat wel mijn hele leven zal blijven doen. Wat me daar aan trekt is ten eerste de rust. Je kunt gewoon niet haasten. Het bakkie rijdt met wind mee 120km/h. Ook het gemak van het onderhoud vind ik heerlijk. Zelfvoorzienend zijn.

Ik ben dol op reizen. Liefst op de bonnefooi. Liefst vervoer over land.  Niet dat ik niet van vliegen houd (als tiener wilde ik zelfs piloot worden), maar door te reizen over land heb ik zo veel meer lichamelijk besef van hoe ver ik van huis ben. Graag verken ik Verweggistan maar juist de laatste zoveel jaar ben ik steeds geïnteresseerder geraakt in de wereld vlak om mij heen. Dus Europa en Nederland zijn vaak reisdoelen. In de zomer ga ik ook graag naar muziek festivals, ik ben dol op dansen en bandjes kijken.

Verder ben ik muzikant. Met vlagen richt ik me op verschillende instrumenten. Nu zing ik graag, terwijl ik me zelf met gitaar begeleid. Eerder ondermeer contrabas gespeeld (met een singer/songwriter), elektrische bas (in een rock band) en percussie (bij een Ierse folk band). Gevolg van die diversiteit is dat ik nergens ECHT goed in ben maar ik heb wel overal veel lol in.

Sinds vorig jaar ben ik ook veel aan het zeilen. Deels voor de lol, met vrienden, maar ook meer. Afgelopen mei en juni als maat gewerkt op de oude klipper de Willem Jacob, die vanuit Groningen heel noord Nederland en het Wad bevaart. Ook begeleid ik af en toe arrangementen voor de organisatie Diepgang welke zeilen en spiritualiteit met elkaar combineert.

Mijn grootste maatje, mijn hond Amber, is vorig jaar overleden. Er komt zeker weer eens een andere, als de tijd daar is. Wel heb ik twee katten, een schaap en drie hangbuikzwijntjes. Alleen die katten leven in mijn huis, de rest woont in een schuur en weiland bij mijn ouders.

Zo weten jullie iets meer van me. En ik kijk er naar uit meer van jullie te leren kennen!

Ivar
 

 


Nienke Weijer neemt afscheid

 

Ruim een jaar heb ik les gegeven bij Mens & Intuïtie. Ik heb veel mooie, ontroerende, leerzame en bijzondere momenten mogen delen met zowel cursisten als collega’s. Dank jullie wel daarvoor!

Mijn eigen proces tijdens deze periode was dat ik merkte steeds meer in een spagaat te zitten tussen twee banen, die ik allebei met hart en ziel wilde vervullen. Maar juist omdat het twee banen betrof met allebei hun eigen (nieuwe) uitdagingen, had ik het gevoel niet voldoende tijd, ruimte en energie te hebben voor allebei.

Ook merkte ik dat ik na het beëindigen van mijn Lightworkersjaar in 2006 erg uit de structuur van Mens & Intuïtie was gegroeid, waardoor ik het lastig vond om bij de lessen binnen die kaders te blijven.

Wel, één en ander heeft ertoe geleid dat ik besloten heb om per 1 december ontslag te nemen bij Mens & Intuïtie.

Ik wil jullie allemaal heel veel moois toewensen op het pad dat jullie bewandelen. En wellicht kruisen onze paden elkaar zo af en toe!

 

Het ga jullie goed! Allemaal een lieve groet van Nienke Weijer


 

 

 

 

Powered by ZZPstudio: hosting | webdesign