Mens & Intuïtie
Het opleidingsinstituut voor
Intuïtieve Ontwikkeling, Healing, Reading, Lightworker
in Amersfoort en Eindhoven

Nieuwsbrief

← Overzicht Nieuwsbrieven | ← Overzicht Nieuwsbrief artikelen

Mariska Kuus over Healing Coach en de opleiding bij M&I

Datum:

Intuïtie in de wereld van enen en nullen

M&I geeft je de tools om beter met JeZelf om te gaan, aldus Mariska Kuus
Door: Natascha Janssen

Mariska Kuus behoort tot de eerste lichting cursisten die in januari 2014 is gestart met de aanvullende opleiding Healing, Reading, Leading Coach. Zo’n zes jaar geleden kwam ze via een therapeut op het spoor van Mens & Intuïtie. Eenmaal in de opleiding ontdekte ze dat omgaan met je intuïtie en spiritualiteit veel minder zweverig is, dan ze aanvankelijk dacht. Het eerste jaar bleek bovendien helemaal aan te sluiten bij een belangrijke visie van Mariska: je bent zelf verantwoordelijk voor je levensgeluk. Die verantwoordelijkheid neemt Mariska door zoveel mogelijk uit het leven te halen wat er voor haar in zit: zo heeft ze een inspirerende baan als ICT-projectmanager bij de politie die ze o.a. combineert met veel reizen, samenzijn met vrienden en tijd voor persoonlijke ontwikkeling.

De belangrijkste tool: Acceptatie van mezelf
Bij M&I krijg je de tools om beter met JeZelf om te gaan. De belangrijkste tool voor mij is dat ik mijn Zijn, mijn eigenheid accepteer. Ik ben megatevreden! Door M&I leer ik mezelf beter kennen en kan ik beter met mezelf omgaan. Door de tools weet ik wat mijn valkuilen zijn. Valkuilen blijven valkuilen. Een van die valkuilen is dat ik mezelf nog wel eens voorbij ren; in de auto, op de piste, tijdens een meeting. Ik werk bijvoorbeeld nog steeds hard; wel wat minder hard én meer met mijn ‘hart’, mede dankzij het lightworkerjaar. Op veel momenten ben ik vooral aan het ‘lightworken’ en heb ik de instelling van ‘laten we vooral die meters pakken die ons geboden worden’. Zoals je in het lightworkerjaar leert om je open te stellen voor ‘dat wat er mag gebeuren’.  Ik heb geleerd om niet meer krampachtig vast te houden aan een plan. Ik maak mijn klussen altijd af. Zelfs binnen zo’n vast omlijnd terrein als projectmanagement is er altijd ruimte om van het plan af te wijken. In mijn projecten toon ik aan dat ik minder krampachtig werk. Dat is de winst van M&I. Ook mijn collega’s zien dat ik veranderd ben. Tot nu toe is er helaas nog geen geweest die ook de opleiding heeft gedaan. Laatst heb ik met mijn collega’s een workshop ‘omdenken’ gedaan. De inhoud daarvan is vergelijkbaar met wat M&I biedt. Alleen zo’n korte workshop legt minder zoden aan de dijk dan een vierjarige opleiding.

Dertigersdip
Doordat ik de M&I-tools in mijn leven heb geïntegreerd, kan ik nu sneller en beter herkennen waar ik sta, waardoor ik bij zo’n valkuil niet meer zo diep hoef te gaan en ook weer eerder en sneller overeind kan komen. Ik voel me opgenomen in de flow van het leven en geniet hierdoor volop van álle indrukken wn invloeden die de kosmos me schenkt.  Als dertiger heb ik een periode gehad waarin ik echt het gevoel had mezelf te zijn kwijtgeraakt. Ik ben altijd een zelfstandige vrouw geweest, maar dat gevoel was ik toen helemaal kwijt. Het glipte m’n leven in; het begint met een klein beetje je grenzen verleggen.... Nu ik mezelf weer heb hervonden, krijgt niemand meer de gelegenheid om over mijn grenzen heen te gaan. Door mezelf te accepteren, heb ik mezelf weer kunnen herpakken tot wie ik ben. En ik ben gelukkig met mezelf! Voor ik bij M&I begon, voorzag ik dat ik mezelf radicaal moest veranderen. Gaandeweg ontdekte ik dat dat helemaal niet nodig was; door de tools weet ik hoe ik met mezelf om moet gaan en kan ik beter in mijn eigen kracht blijven. Dat ik nu nog bij M&I bezig zou zijn om mijn toolbox te vergroten, had ik vijf jaar geleden niet kunnen bedenken. Dat is ook weer een kracht van de opleiding. Ieder jaar weer kun je opnieuw bepalen of je door wilt.

Healing, Reading, Leading Coach
Waarom ik ben doorgegaan met Healing Coach? Mijn ambitie is mezelf te blíjven ontwikkelen. Bovendien wilde ik na al die jaren van ‘voelen’ mijn ervaringen  wel eens toetsen aan wat theorie. Tot slot zoek ik naar mogelijkheden om begrippen als ‘aura, ‘healing’ en ‘reading’ meer toe te passen in de analytische ICT-wereld van enen en nullen. Ik kan de coachopleiding aan alle afgestudeerde Lightworkers aanbevelen. Voor mij komt het helemaal tot z’n recht als kop-studie ná afronding van de algemene opleiding. Ik had mezelf niet eerder in de theorie willen verdiepen. Dat zou een enorme valkuil voor mij geworden zijn en zou me nooit uitgenodigd hebben me naar binnen te wenden om van binnenuit te voelen wat de chakra’s mij te vertellen hebben. Door de vierjarige opleiding is die theorie niet leidend, maar kan ik die juist toetsen aan mijn eigen ervaringen en gevoel. De laatste blokken van de opleiding-  en zeker tijdens de Integratielessen - ben ik bovendien mijn sterke hoofd meer en meer gaan leren waarderen. Waar het de eerste twee jaren - mijns inziens - ‘voelen, voelen & voelen’ was, kon ik verderop in de opleiding ook weer op mijn hoofd leren vertrouwen. ‘Mind over body’ is geworden van het overschreeuwen van de signalen van het lichaam, naar het praten met die signalen; het samen optrekken, het terugkoppelen en bijstellen van het programma, tot het programmeren van mijn DNA. Met een sterke mind kan je fantastisch mediteren en visualiseren. En thank God, ik hóef m’n hoofd niet stil te krijgen! Juist met gedachtekracht kun je belemmerende overtuigingen ombuigen naar inspirerende overtuigingen. Met sterke, geherprogrammeerde hersenen in interactie met je fysieke en energetische lichamen, is geen dal te diep en geen berg te hoog!

Intuïtieve ontwikkeling voor iedereen
Aan wie ik de opleiding Intuïtieve Ontwikkeling aanraad? Als ik naar mezelf kijk als ultieme scepticus en down-to-earth mens, kan ik met recht zeggen: aan iedereen! M&I biedt een prachtig persoonlijk ontwikkelingstraject; juist door de kleine stapjes die je maakt door elke week weer, bijna vijf jaar lang twee en een half uur aan je eigen persoonlijke ontwikkeling te besteden. Dat maakt het mogelijk om het geleerde heel subtiel - soms bijna ongemerkt - in je dagelijks leven te integreren. Bij elke intensieve fasttrack zou ik de stof in een paar maanden ‘bestudeerd’ hebben; maar weet ik dat de ervaringen nooit zo zouden hebben beklijfd. Bij de start wilde ik me niet direct voor het hele traject vastleggen; maar na afronding van elk blok, lonkte het volgende. En durfde ik me zelfs over mijn aversie op het woord ‘healing’ heen te zetten door me in te schrijven voor het healingjaar. Daarna volgden met veel plezier reading en leading en nu dus het coachingstraject.
De boodschap aan de lezer formuleer ik graag met twee inspirerende ‘koelkastmagneten’ die ik steeds weer tevoorschijn haal: It’s never the cards you were dealt, but always how you play the hand (Randy Pausch; The Last Lecture), die mij eraan herinnert dat ik zelf verantwoordelijk ben voor ál mijn ervaringen. De andere luidt: Everything you perceive is a witness to the thought system you want to be true.  (A Course In Miracles: T11.V.18:3) Door M&I leer je via plaatjes opblazen en wensballonnen oplaten steeds weer in contact te blijven met jouw waarheid in verbinding met de realiteit van alledag.

 

Powered by ZZPstudio: hosting | webdesign