Mens & Intuïtie
Het opleidingsinstituut voor
Intuïtieve Ontwikkeling, Healing, Reading, Lightworker
in Amersfoort en Eindhoven

Nieuwsbrief

← Overzicht Nieuwsbrieven | ← Overzicht Nieuwsbrief artikelen

interview met Mirjam Bekel

Datum:

 

Verbinding maken met je kern is heilzaam voor iedereen

Interview door Natascha Janssen

Mirjam Bekel woont in Apeldoorn en is huisarts. Zij doorliep afgelopen jaar het readingjaar en vond tussen werkzaamheden, feestdagen en een yogaweekend tijd om stil te staan bij wat de opleiding intuïtieve ontwikkeling haar tot nu toe brengt. Haar zoektocht naar de innerlijke drive van de mens bracht haar via een snuffelstage voor de vierjarige HBO-opleiding Spiritualiteit en Zingeving bij Mens & Intuïtie.

 

Van een rustmoment in de week...

“Uit pure nieuwsgierigheid kwam ik bij Mens & Intuïtie terecht. Een nieuwsgierigheid die werd aangewakkerd tijdens een snuffelstage bij een praktijk voor Healing en Reading. Ik heb altijd veel belangstelling gehad voor dat wat er méér is dan wat je ziet. Als kind al zeiden volwassenen over mij dat ik goed mensen kon aanvoelen. Toen ik de website bekeek, had ik sterk het gevoel dat ik iets zou hebben aan de opleiding Intuïtieve Ontwikkeling. Het eerste jaar genoot ik van hele basale dingen. Het loopje naar Mens & Intuïtie door de oude binnenstad van Amersfoort, de ruimte zelf, de sfeer, de rust, de groep, de koffie die altijd klaar staat. Er werd helemaal niets van mij gevraagd, terwijl ik er toch ‘gewoon’ mocht zijn. Daarmee bedoel ik dat ik hier gewoon Mirjam kan zijn en dat ik alles kan zeggen zonder dat er meteen een verband met mijn artszijn wordt gelegd. Voor mij was het echt een rustmoment in de week. Hoewel er ook toen in het eerste jaar thema’s in mij geraakt werden die niet altijd prettig zijn. Toch voel ik mij na een ochtend Mens & Intuïtie altijd meer bij mijzelf, beter geaard en ben ik steeds weer nieuwsgierig naar wat de volgende les brengt.

 

Naar rust in mijzelf

Toen ik hier startte, was ik nog bezig met de vierjarige opleiding Spiritualiteit en Zingeving. Wat ik daar aan theorie leerde, breng ik hier in de praktijk. Inzichten van bijvoorbeeld Teresa van Avila, mysticus uit de 16e eeuw, vind ik in de praktijk terug in Amersfoort. Het gaat om inzichten in vragen zoals; wat is je innerlijke drive, los van wat je van de mensen om je heen meekrijgt? In het eerste jaar leken de praktijk van Mens & Intuïtie en de praktijk van alledag nog gescheiden werelden. Wat ik op vrijdag toepaste en ervoer, vergat ik doordeweeks gewoon weer. Het aanleren van de tien punten bracht mij meer houvast en hielp mij in het healingjaar om me meer bewust te worden van mijn eigen grenzen. Nu ben ik beter in staat om bij mezelf te zijn en te blijven en mijn eigen gevoelens te ervaren en te verwoorden. Ook heb ik door het healingjaar geleerd dat in communicatie weinig tot geen verbale communicatie nodig is. Een groot deel breng je nonverbaal over. Healing riep en roept nog steeds vragen bij mij op. Wat ben je dan eigenlijk aan het doen? Hoe komt het dat mensen een healing eigenlijk altijd als positief ervaren? Ik realiseer mij dat deze vragen maken dat ik nog steeds wat terughoudend ben met mijzelf te profileren als healer. Een collega-arts in ons gezondheidscentrum doet dat wel. Hij is homeopatisch arts en past in zijn praktijk ook healings en readings toe. Wat ik wel merk is dat mijn omgang met cliënten verandert. Ik ben nu eerder en beter in staat om de rust in mijzelf te vinden en mijn grenzen te bewaken, waardoor ik in mijn werk nog beter kan verwoorden wat er bij de ander speelt.

 

Zelfkennis

In september ben ik gestart met de readingopleiding. Dit opleidingsjaar heeft veel invloed op mijn leven. Ik krijg constant een spiegel voorgehouden, niet alleen in de sessies met elkaar, ook in mijn dagelijks leven. Door het readingjaar durf ik beter naar mijzelf te kijken en krijg ik meer zelfkennis. Ik vind het bijzonder dat ik me meer bewust wordt van bepaalde negatieve gevoelens die ik in bepaalde situaties buiten mezelf plaatste. Als er nu iets gebeurt wat mij raakt, keer ik meer naar binnen, naar mijn kern om te ervaren wat het met mij doet. Nu durf ik in mijzelf de vraag te stellen hoe ik daarmee om wil gaan en ik ervaar dat er voor mij een heilzame werking uitgaat van het objectief bestuderen en accepteren van wat er is. Wat ik in de les doe, neem ik nu mee in mijn dagelijkse zijn, zelfs of misschien juist ook als ik met de honden wandel. Op zulke momenten ervaar ik een heel mooi gevoel; het geeft me meer stevigheid, overzicht, verdieping en wijsheid.

 

Opleiding in bewustwording

Hoe verder ik in de opleiding kom, hoe meer ik de opleiding ervaar als een leerschool in bewustwording. Dit is echt een opleiding die voor iedereen heilzaam kan zijn. Het is echt een verrijking van je leven, als je naar jezelf durft te kijken. Dat is niet altijd makkelijk. Ik denk dat de manier waarop je bij Mens & Intuïtie leert om je meer bewust te worden van jezelf, ook voor patiënten met langdurige klachten een leerzame manier kan zijn om anders met hun klachten om te gaan. Juist doordat je steeds weer en meer in contact met je eigen kern komt, steeds meer naar binnengaat, zoek je minder naar oorzaken en oplossingen buiten jezelf. Het is heel heilzaam om steeds meer te voelen ‘wat gebeurt er binnen in mij en wat doe ik daarmee’.”

Powered by ZZPstudio: hosting | webdesign