Mens & Intuïtie
Het opleidingsinstituut voor
Intuïtieve Ontwikkeling, Healing, Reading, Lightworker
in Amersfoort en Eindhoven

Nieuwsbrief

← Overzicht Nieuwsbrieven | ← Overzicht Nieuwsbrief artikelen

Boekbespreking, door Antoine Teeuwsen

Datum: 13 januari 2014

De Levende Klank; stem, lichaam en resonantie, door Yvonne de Bruijn (verschenen in Juni 2013)

ISBN 978-908-18958-1-1

Een fascinerend boek over klankhealing en de spirituele reis die Yvonne heeft gemaakt om klankhealing te onderzoeken en te ontwikkelen. Yvonne is van huis uit Psychotherapeut, en heeft haar klankwerk klinisch laten onderzoeken. Een bijzondere combinatie…

 

  Yvonne de Bruijn

Yvonnes spirituele reis begint als een voormalige cliënt haar belt  voor een nieuwe afspraak. De cliënt is sinds haar laatste bezoek sterk veranderd: een val heeft ernstige gevolgen gehad voor haar hoofd, en ze is herhaaldelijk geopereerd. Ze heeft moeite met haar geheugen en concentratie, en kan zich moeilijk orienteren op tijd en ruimte. Haar reuk en smaak zijn vrijwel volledig verdwenen. Haar artsen kunnen niets meer voor haar doen, en ze richt zich tot Yvonne voor hulp en zegt haar: “Ik heb het gevoel dat jij me kunt helpen”.

Yvonne schrikt van haar vraag want ze weet niet hoe ze haar cliënt kan helpen met deze vraag. Ze kan niet fysiek aan de slag met het hoofd van de cliënt, en het werken met emoties is niet aan de orde. Om de vraag te laten bezinken maakt Yvonne thee, en vraagt zich daarbij af hoe ze kan helpen. In de stroom van gedachten en vragen ontstaat er plots een serene stilte en wordt ze rustig, alle chaos verdwijnt. En in die stilte ontvangt ze het antwoord: “You can only sing”.  Yvonne doet deze stille suggestie van de hand, maar het komt twee keer terug, en ze besluit het aan haar cliënt voor te stellen als een experiment.

De cliënt stemt daarmee in, gaat ontspannen liggen en Yvonne gaat achter haar zitten. Intuïtief houdt ze haar handen achter het hoofd van de cliënt, en zingt zo’n 45 minuten lange tonen in verschillende toonhoogten. Tussen haar handen ontstaat een sterke energetische uitwisseling, en als dat minder wordt eindigt Yvonne met het zingen van de naam.

Na 10 minuten richt de cliënt zich plotseling op, en zegt: “Dit is het, alles zal goedkomen nu”.

Yvonne stelt voor om nog een afspraak te maken, maar volgens de cliënt is dat niet nodig. Ze spreken af dat de cliënt over een tijdje nog eens belt over hoe het gaat. Een maand later belt ze: “Ik werk weer, mijn geheugen en concentratie is weer bijna als normaal. Mijn oriëntatie op tijd en ruimte gaat goed. Mijn reuk en smaak zijn nog niet in orde, maar die zullen ook helen”.

Deze sessie vormt het begin van de spirituele reis van Yvonne, en zou haar leven dramatisch veranderen. Het vormt het startpunt voor zelfonderzoek, het proberen van technieken en het ontwikkelen van haar stem.

In haar boek geeft Yvonne op een boeiende en grondige wijze verslag van haar ontdekkingsreis van haarzelf, de ontwikkeling van haar stem en de klankhealing. De uiteenlopende toepassingen worden beschreven aan de hand van sessies met clienten, en als toetje ook het onderzoek naar de effecten van klankhealing.  En daar wordt het echt interessant: Yvonne laat door drie onderzoeksmethodes effecten onderzoeken door de Universiteit van Utrecht, door het Neurotherapiecentrum in Hilversum en het Internationaal Instituut in Biofysica in Neuss. De resultaten zijn indrukwekkend: het onderzoek toont meetbare resultaten die zowel onmiskenbaar toegewezen worden aan de klankhealing, alsook leiden tot blijvend fysiek effect!

 

Deze boekbespreking is gedaan op basis van de Engelstalige versie, inmiddels is de Nederlandse vertaling ook beschikbaar. Op de website http://www.pansori-network.org/voice-body-brain.html kun je de ontwikkelingen volgen.

 

Een aanrader voor elke healer!

 

Antoine

 

 

 

 

 

 

 

 

Powered by ZZPstudio: hosting | webdesign