Mens & Intuïtie
Het opleidingsinstituut voor
Intuïtieve Ontwikkeling, Healing, Reading, Lightworker
in Amersfoort en Eindhoven

Nieuwsbrief

← Overzicht Nieuwsbrieven | ← Overzicht Nieuwsbrief artikelen

Aly Loes Vellema voor VSO

Datum: 09 juni 2011

 

Hallo allemaal,

 

Zoals jullie allemaal wel weten ben ik op 10 februari vertrokken voor een jaar naar Mongolië om daar ontwikkelingswerk te gaan doen via VSO. 

En om jullie een klein beetje een idee te geven wat ik doe en met wie, hierbij een kleine beschrijving: VSO is een internationale ontwikkelingsorganisatie die structurele hulp biedt in ontwikkelingslanden. Daartoe zet VSO goed opgeleide vakmensen in die hun kennis en ervaring delen met organisaties in ontwikkelingslanden. Het doel: de capaciteiten van lokale organisaties en de mensen die er werken vergroten om zo een bijdrage te leveren aan armoedebestrijding. Momenteel werken er zo'n 2000 VSO'ers in ontwikkelingslanden waaronder 150 Nederlanders. En ik ben daar 1 van! 

Wat mij erg aanspreekt, is dat de uitzending gebaseerd is op gelijkwaardigheid. Ik verdien dus straks hetzelfde salaris als mijn collega's. Ook ga ik wonen tussen de lokale bevolking. Niet in een aparte compound of een wijk voor buitenlanders. 

Ik ga naar Mongolië om aan de slag te gaan als Income Generation and Marketing adviser bij een department van het Mongoolse ministerie van Landbouw in Arvaikheer, een plaatsje 500km van Ulaanbataar, de hoofdstad. In het project werken meerdere (agri)business en management adviseurs die support verlenen aan kleine agrarische bedrijfjes en groepen herders. Het doel is ze te helpen hun producten beter in de markt te zetten, het versterken van de basis business vaardigheden en het promoten van (agro)toerisme.

VSO is een stichting die volledig afhankelijk giften van donateurs, bedrijven, instellingen, particuliere fondsen en de Nederlandse overheid. En om mensen zoals mij uit te kunnen zenden is geld nodig (een uitzending kost gemiddeld 20.000 euro). En om zelf een bijdrage te kunnen leveren heb ik veel van mijn spullen verkocht en familie en vrienden gevraagd om een kleine bijdrage. Met dit geld kan mijn project gefinancierd worden, maar er staan ook nog meer specialisten te wachten om uitgezonden te worden. Daarom wil ik ook jullie alvast vragen om een kleine bijdrage, want elke euro is meegenomen.  Dat kan aan mij persoonlijk, maar ook via een gift op giro 92 tnv VSO. Heel erg bedankt alvast!

Ik had enorm veel zin om naar Mongolië te gaan en het is altijd een droom geweest om zoiets te gaan doen. Maar natuurlijk realiseer ik me ook dat het niet altijd even makkelijk zal zijn en dat er veel momenten gaan komen waarop ik veel HALLO zal zeggen. Om de moeilijke momenten door te kunnen komen en een klein hart onder te riem te hebben, heb ik vrienden, familie en collega's gevraagd of ze een klein positief/leuk/vrolijk/lief berichtje of kaartje in een gesloten envelop voor me willen maken zodat ik die mee kan nemen voor de momenten dat het even niet zo makkelijk gaat. Op zo'n 'minder goed' moment kan ik dan een envelop openmaken en me laten verrassen door wat erin zit. Mocht jullie het ook leuk vinden, dan zou ik het erg fijn vinden en waarderen om ook zoiets van jullie te krijgen. En zo hoef ik ook niet helemaal alles van jullie en M&I te missen.

Liefs Aly Loes

 

P.S. Voor meer informatie over VSO kun je terecht op www.vso.nl en als jullie mijn avonturen willen volgen dan kan dat op www.alyloesvellema.waarbenjij.nu.

 

 

Powered by ZZPstudio: hosting | webdesign